(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема „Кривична одговорност на правни лица и извршување санкции над правни лица“

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2021 година организира online советување на тема „Кривична одговорност на правни лица и извршување санкции над правни лица“, кое ќе се одржи на 5 ноември (петок) 2021 година, преку Zoom платформата.

 Советувањето е наменето за судии од кривични оддели, јавни обвинители и стручни соработници од сите апелациони подрачја.

 Предавачи на советувањето ќе бидат д-р Тодор Витларов, јавен обвинител на Вишо јавно обвинителство Штип и г-ѓа Зуица Наумова, судија на Апелационен суд Скопје во пензија.

Програмата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работни материјали:

1.Презентација 1

2.Презентација 2

За дополнителни информации може да се обратите на e-mail адреса Natasa.Bastovanska@jpacademy.gov.mk или на тел. 02/2401-565.