(мкд) Онлајн советување на тема: „Унапредување на судските порамнувања во граѓанската постапка“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

                Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Германската фондација за меѓународна правна соработка (IRZ) организира онлајн советување на тема  „Унапредување на судските порамнувања во граѓанската постапка “  кое  ќе се одржи на 9 декември 2020 година (среда) на платформата ЗООМ, со почеток во 10:30 часот

                Советувањето е наменето за судии кои работат на граѓанска материја од сите апелациони подрачја.

                Целта на ова советување е пренесување на основни знаења, пред сè на „soft skillsˮ, за носители на правни професии во демократски општества.

                Со поздравно обраќање настанот ќе го отворат д-р Штефан Пирнер, адвокат, Раководител на проектна област на IRZ за Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија и Србија и проф. д-р Наташа Габер-Дамјановска, директор на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“.

                Предавачи на советувањето ќе бидат г-а Катерина Георгиевска, судија на Апелационен суд Скопје и д-р Инго Вернер,судија на Вишиот покраински суд во Келн.

                Програмата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Линк преку кој може да пристапите на ЗООМ платформата:

https://us02web.zoom.us/j/85037022493?pwd=a0x5bWxFdGVBeGdZcnRCU1ZHa0JPUT09

Meeting ID: 850 3702 2493

Passcode: 1233

Важна напомена: Учесниците треба да го следат настанот преку инсталирана апликација ZOOM, а не преку прелистувач, за да можат да го слушаат симултаниот превод. ZOOM апликацијата мора да биде со последен update (верзија понова од 4.5.0)