(мкд) ОНЛАЈН СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Правна заштита на работникот во случаи на прераспоредување на работно место и начин на престанок на работниот однос”

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев’’ ја следи ситуацијата во врска со препораките и мерките за заштита, спречување на внесување и ширење на вирусот КОВИД-19 и постојано се грижи да им овозможи на судиите и јавните обвинители да ја исполнат Законската обврска за  потребните денови на обука.

Во таа насока, Ве известуваме дека Академијата организира онлајн советување на тема: Правна заштита на работникот во случаи на прераспоредување на работно место и начин на престанок на работниот однос”, кое ќе се одржи на 27 ноември 2020 година (петок) на ЛМС веб платформата на Академијата, со почеток во 11:00 часот.

Советувањето е наменето за судии од граѓански оддели од сите апелациони подрачја.

Предавачи на советувањето ќе бидат, д-р Зоран Михаjлоски, професор на Универзитет Американ колеџ во Скопје и м-р Санде Зиков, судија на Апелационен суд Скопје.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работни материјали:

Презентација