(мкд) Онлајн советување на тема: “Надомест на штета од неоправдана осуда и незаконито лишување од слобода согласно одредбите на ЗКП”

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2022 година организира онлајн советување на тема: Надомест на штета од неоправдана осуда и незаконито лишување од слобода согласно одредбите на ЗКП, кое е предвидено да се одржи на 1 март (вторник) 2022 година, преку ЗООМ Платформата. Советувањето е наменето за судии од граѓански оддели и стручни соработници од сите апелациони подрачја.

 

Предавачи на советувањето  ќе бидат,  г-а Лидија Мартинова,  судија на Врховен суд на Република Северна Македонија и г-а Анита Бошковска, судија на Апелационен суд Скопје.

За дополнителни информации Ве молиме да го контактирате лицето од Академија задолжено за организација на следната е-маил адреса Gordana.Lazarevska@jpacademy.gov.mk или на тел. 02/2401-578.

 

Агенадата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја презмете на следниот линк:

Агенда-1.03.2022 година

 

Работните материјали кои ќе се користат на советувањето можете да ги преземете на следниот линк:

Работен материјал – г-а Лидија Мартинова, судија на Врховен суд на РСМ

1.Пресуда 1

2.Пресуда 2

3.Пресуда 3

4.Пресуда 4

5.Пресуда 5

6.Пресуда 6

7.Пресуда 7

8.Пресуда 8

9.Пресуда 9

10.Пресуда 10

11.Пресуда 11

Работен материјал – г-а Анита Бошковска, судија на Апелационен суд Скопје

1.Пресуда 1

2.Пресуда 2

3.Пресуда 3

4.Пресуда 4

5.Пресуда 5

6.Пресуда 6

7.Пресуда 7

8.Пресуда 8

9.Пресуда 9