(мкд) ОНЛАЈН СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Етика и етички кодекс“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев организира онлајн советување на тема: „Етика и етички кодекс“, кое ќе се одржи на 21 април 2021 година (среда) на веб платформата на Академијата-насловена како ЛМС/Е-учење, со почеток од 11:00 часот.

Советувањето е наменето за судските и јавнообвинителските службеници од сите апелациони подрачја.

Предавачи на советувањето ќе бидат г-а Лидија Таневска Јадровска, шеф  на кабинет-самостоен судски  советник во Врховен суд на Република Северна Македонија и   г-н Сашо Темелкоски, судски администратор во Основен суд Прилеп.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работните материјали :

1.Презентација “ЕТИКА И ЕТИЧКИ КОДЕКС”

2.Презентација “Етика – морал  Интегритет”

За повеќе информации поврзани со советувањето, Ве молиме да се обратите на следната е-маил адреса: Ivana.Milanovik@jpacademy.gov.mk или на телефонскиот број 02/2401-572.