(мкд) Обука на тема: Спорови кои произлегуваат од договори за градење и договори за дело

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Академијата за судии и јавни обвинители организра обука на тема: Спорови кои произлегуваат од договори за градење и договори за дело, која ќе се одржи на 24 ноември 2021 година, а ќе се реализира преку ЗООМ платформа.

Обуката е наменета за судии и стручни соработници од граѓанските оддели од сите апелациони подрачја.

Излагачи на обуката ќе бидат: м-р Катерина Георгиевска, судија на Апелационен суд Скопје и м-р Амир Абдуали, судија на Апелационен суд Скопје во пензија.

За повеќе информации поврзани со обуката и начинот на прклучување Ве молиме да се обратите на следната емаил адреса: mamudije.ibraimi@jpacademy.gov.mk или на тел 02/2401-569.

Агендата согласно која ќе се одвива обуката можете да ја преземете тука.