(мкд) Дводневно советување за Законот за општа управна постапка и Законот за управните спорови

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“, Министерството за информатичко општество и администрација и Министерството за правда, врз основа на потпишаниот Меморандум за соработка, заеднички организираат дводневни советувања за Законот за општата управна постапка и Законот за управните спорови како поддршка и унапредување на процесот на имплементација на овие закони во практиката.

 

Шестото од низата советувања кои се реализираа  изминатата  година  ќе се одржи на 27-28  февруари 2020 година, во Скопје, во просториите на Академијата.

 

Советувањето е наменето за вработените во јавната администрација кои одлучуваат во управна постапка како и за судиите и советниците/судските соработници на Вишиот управен суд и Управниот суд.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работните материјали кои ќе се користата на советувањето можете да ги преземете тука:

Презентација1

Презентaција2

Презентација3

Презентација4