(мкд) Б Л А Г О Д А Р Н О С Т

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“  им се заблагодарува на сите кои на свечениот настан, одржан на 1 декември 2021 годин, во хотел „DoubleTree by Hilton“, по повод одбележувањето на 15 години од постоењето на Академијата за судии и јавни обвинители, со своите поздравни обраќања испратија силна порака во јавноста во однос на улогата и значењето на Академијата.

Посебна благодарност до претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски и министерот за правда на Република Северна Македонија, Бојан Марчиќ, првите луѓе на правосудните институции во земјата: Беса Адеми, Љубомир Јовески, Антонио Јолевски, како и заменикот на Судскиот совет на Република Северна Македонија, Селим Адеми.

Голема благодарност и на нивните екселенции, амбасадорите на ЕУ, САД, Франција, Германија, амбасадорот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и претставничката на УНХЦР во Северна Македонија, кои со своите обраќања потврдија дека Академијата ја ужива меѓународната помош и поддршка.

За крај, Академијата за судии и јавни обвинители се заблагодарува на сите кои бевте дел од овој настан и со своето присуство ја дадовете поддршката на Академијата, а со тоа и на правосудството во нашата земја.

Со почит

Академија за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“