СОВЕТУВАЊЕ на тема „Одземање деловна способност“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2020 година организира советување на тема „Одземање деловна способност“. Советувањето е наменето за судии од граѓански оддели и стручни соработници од сите апелациони подрачја и истото ќе се одржи на 13  февруари  (четврток) 2019 година, во просториите на Академијата.

           

Предавачи на советувањето ќе бидат г-ѓа Лидија Димова, претседател на Основен суд Велес, г. Среќко Митовски, судија на Основен суд Прилеп  и г-ѓа Изабела Филов, специјалист-психијатар, професор по психијатрија и судска медицина, Универзитет „Св. Климент Охридски“, Битола.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работниот материјал кој ќе се користи на советувањето можете да го преземете тука:

Презентација1

Презентација2

Презентација3

Презентација4

Извадок од Толкувач на Конвенцијата