Онлајн работилници на тема ,,Спроведување на мерките за следење на комуникациите’’

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев во соработка со DCAF- Женевскиот центар за управување со безбедносниот сектор, во рамки на Програмата за реформи во разузнавачкиот сектор во Република Северна Македонија  организираинтерактивнa практичнa онлајн работилницa на тема: ,,Спроведување на мерките за следење на комуникациите’’ која ќе се одржи на 24 февруари 2021 година (среда), со почеток во 10:00 часот.

 

Програмата согласно која ќе се одвива работилницата можете да ја преземете тука.

Материјалот кој ќе биде опфатен во текот на онлајн работилницата е од Прирачникот за спроведување на мерките за следење на комуникациите, кој е достапен на следните линкови:

 

– МКД верзија – https://jpacademy.gov.mk/wp-content/uploads/2019/12/mkd-priracnik za-sproveduvanje-na-merkite-za-sledenje-na-komunikaciite-ebook.pdf

–  АЛБ верзија – https://jpacademy.gov.mk/wp-content/uploads/2019/12/alb-doracak-p%C3%Abr-zbatimin-e-masave-ebook.pdf

–  АНГ верзија https://jpacademy.gov.mk/wp-content/uploads/2019/12/eng-benchbook-on-implementation-of-measures-for-interception-of-communication-e-book1.pdf

 

Обуката може да се следи преку следниот линк: https://dcaf-ch.zoom.us/j/82038299439 (Meeting ID: 820 3829 9439)

Доколку имате проблеми со пристапувањето до платоформата, Ве молиме обратете се на следната е-маил адреса: k.babanoski@dcaf.ch .