Онлајн презентација на истражување ,,Правата на жртвите на трговија со луѓе во судските постапки’’ 18 декември 2020 година

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Проектот за спречување и сузбивање  на трговијата со луѓе од Хоризонталниот инструмент II (Совет на Европа) организираат онлајн презентација на истражување ,,Правата на жртвите на трговија со луѓе во судските постапки’’, која ќе се одржи на 18 декември 2020 година (петок) со почеток во 13:00 часот, на платформата Bluejeans.

Излагачи на настанот ќе бидат Проф. Д-р Гордана Лажетиќ, Правен факултет „Јустинијан Први“ – Скопје и г-а Ирена Здравкова, Македонско здружение на млади правници.

Програмата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука

Материјалот кој ќе се користи на настанот можете да го преземете тука

Линк преку кој може да пристапите на Bluejeans платформата:

https://coe.bluejeans.com/4213121003

  • линкот треба да се ископира и да се отвори преку Google Chrome пребарувач

треба да се одбере опцијата Join as guest и не е потребна претходна регистрација или да се внесува пасворд