Онлајн обука на тема: Законот на ЕУ за заштита на животна средина 30.11-1.12. 2021 година

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка со Европскиот институт за јавна администрација ЕИПА, организира дводневна обука на тема: „Законот на ЕУ за заштита на  жоивотна средина“ која ќе се одржи на 30.11. и 1.12.2021 година (вторник-среда) преку ЗООМ платформата.

Обуката е наменета за судии од кривични оддели, јавни обвинители  и стучни соработници од сите апелациони подрачја.

Агендата согласно која ќе се одвива настанот, како и работните материјали кои ќе се користат за време на обуката на македонски и англиски јазик можете да ги преземете тука

Работни материјали:

1.Презентација 1

2.Презентација 2

3.Презентација 3

 

За повеќе детали поврзани со начинот на пријавување на обуката Ве молиме обратете се на следната е маил адреса: mamudije.ibraimi@jpacademy.gov.mk или на телефон 02/2401-569.