МОНОГРАФИЈА И ВИДЕО Академија за судии и јавни обвинители 15 години професионални обуки во правосудството

По повод одбележувањето на 15 години од своето основање Академијата за првпат издаде прекрасна Монографија која накратко ги опфати поважните моменти од нејзиниот институционален развој.

Целта на оваа монографија е да ја доближиме Академијата за судии и јавни обвинители до сите оние кои ќе бидат љубопитни и ќе ја отворат монографијата.

Секако, Академијата во изминатите 15 години постигна многу успеси но сите тие не можевме да ги ставиме на само неколку страници.

 

За да ја погледнете монографијата кликнете тука:

 

Создадовме и кратко видео кое зборува за нашите почетоците и истото можте да го погледнете тука:

 

Голема благодарност до сите оние без кои ова видео и оваа монографија немаше денес да Ви бидат достапни.

Искрено веруваме дека ќе успееме да го задржиме Вашето внимание.

Со почит,

Академија за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“