Меѓународното здружение на жени судии започна со реализација на серија онлајн семинари (Webinars) за влијанието на COVID 19 и работата на судовите

Меѓународното здружение на жени-судии (IAWJ) започна со реализација на онлајн семинари (Webinars) за влијанието на COVID 19 и работата на судовите. Во следниот период ќе се одржат повеќе семинари на актуелни теми и влијанието на COVID 19 врз истите.

Имено, Меѓународното здружение на жени-судии секоја година организира годишни конференции на кои присуствуваат жени-судии од целиот свет меѓу кои и од Република Северна Македонија.

Ве информираме дека сите заинтересирани судии можат да се регистрираат бесплатно на страната на Здружението и да го погледнат видеото.Линк до Веб страницата на Меѓународното здружение на жени-судии (IAWJ):

http://www.iawj.org/the-iawj-held-the-first-webinar-of-its-series-on-the-impact-of-covid-19/

Линк за регистрација:

https://us02web.zoom.us/rec/play/tJUuIr39pzs3G93HuASDV_d9W9W8KaKs1HRPrqcJnUayViUFNgKnNbcWYLOQosDw7m63vaEvaKMWZnPk?startTime=1587743123000&_x_zm_rtaid=yGK_8l0rQ9uhuTwjf7Bl4w.1588256808495.eebfa75829857d579339e4c4e8d59853&_x_zm_rhtaid=299