(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Товарот на докажување во предметите за дискриминација согласно Законот за спречување и заштита од дискриминација“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев организира онлајн советување на тема: „Товарот на докажување во предметите за дискриминација согласно Законот за спречување и заштита од дискриминација“, кое ќе се одржи на 5  октомври 2021 година (вторник) на ZOOM Платформа, со почеток од 11:00 часот.

 

Советувањето е наменето за судиите од граѓанските оддели од сите апелациони подрачја.

 

Предавачи  на советувањето ќе бидат, проф. д-р Жанета Попоска, офицерка за владеење на правото, Мисија на ОБСЕ во Скопје и м-р Санде Зиков, судија на Апелационен суд Скопје.

 

За повеќе информации Ве молиме обратете се на е-маил адресата на лицето задолжено за организацијата: Gordana.Lazarevska@jpacademy.gov.mk или на телефон 02/ 2401-578.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работни материјали :

1.Презентација 1

2.Презентација 2