(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема „Определување на висина на надомест на штета, обична штета и изгубена добивка при вондоговорна и договрона одговорност за штета“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2020 година за задолжителната континуирана обука за судии и јавни обвинители, организира советување на тема „Определување на висина на надомест на штета, обична штета и изгубена добивка при вондоговорна и договрона одговорност за штета“, кое ќе се одржи на 04 февруари 2020 година (вторник) во просториите на Академијата-Ламела 1, со почеток во 10:00 часот.

Советувањето е наменето за судии од граѓански оддели и стручни соработници од апелационо подрачје Скопје.Предавачи на советувањето ќе бидат судија Лидија Димова, претседател на Основниот суд Велес и проф. д-р Јадранка Дабовиќ, професор на Правниот факултет „Јустинијан I“ во Скопје.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.