(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема „Измени за Законот за Судски совет на Република Северна Македонија и Законот за судовите“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема „Измени за Законот за Судски совет на Република Северна Македонија и Законот за судовите“. Советувањето е наменето за судии од сите судови во РСМ и претставници на Судскиot совет на РСМ. Советувањето ќе се одржи на 11 февруари (вторник) 2020 година, во просториите на Академијата.

Предавачи на советувањето ќе бидат г-ѓа Маргарита Цаца-Николовска, поранешен национален судија/судија, потпретседател на Уставниот суд на Босна и Херцеговина и г-н Сашко Георгиев, член на Судски совет на Репубилка Северна Македонија.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.