(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Даночна постапка/Даночно законодавство“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев, организира советување на тема: „Даночна постапка/Даночно законодавство“ кое е предвидено да се одржи на 14 ноември 2019 година (четврток) во просториите на Академијата, со почеток во 10:00 часот.

Фокусот на советувањето ќе биде ставен на соодветна примена на Законот за данокот на додадена вредност и во тој контекст ќе бидaт разгледани и конкретни пресуди на ЕСЧП.

 

Советувањето е наменето за судиите и советниците/судските соработници на Вишиот управен суд и Управниот суд како и за претставници на Управата за јавни приходи.

 

Свои излагања на советувањето ќе имаат: м-р Даница Џонова, В.Д. директор на Бирото за застапување на РСМ пред ЕСЧП, г-а Виолета Илиевска, судија на Вишиот управен суд, претставник на Управата за јавни приходи и претставник на Државниот завод за ревизија.

 

Агендата согласно која ќе се одвива Советувањето можете да ја преземете Tука.

Работни материјали:

Пресуди на ЕСЧП1                          Пресуди на ЕСЧП4

Пресуди на ЕСЧП2                         Пресуди на ЕСЧП5

Пресуди на ЕСЧП3                         Пресуди на ЕСЧП6

Пресуда