(мкд) СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Безбедноста на новинарите и медиумските работници и ограничувањето на слободата на изразување“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Aкадемијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка со Здржението на новинари на Македонија (ЗНМ) во рамки на проектот насловен: „Безбедни новинари за кредибилни информации во Македонија“ поддржано од Амбасадата на Кралството Холандија во Скопје и Канцеларијата на ОБСЕ во Скопје, организираат советување на тема: „Безбедноста на новинарите и медиумските работници и ограничувањето на слободата на изразување“ кое ќе се одржи на 20 и 21 ноември 2019 година (среда и четврток) во Хотел „Гарденија“-Велес, со почеток во 12:00 часот.

 

Советувањето е наменето за судиите од Основниот граѓански и кривичен суд Скопје и за јавните обвинители од Основното јавно обвинителство Скопје.

 

Предавачи на советувањето ќе бидат г-н Лазар Сандев, адвокат од Скопје, г-а Маргарита Цаца Николовска, поранешен судија во Европскиот суд за човекови права и судија на Уставниот суд во Босна и Херцеговина и д-р. Снежана Трпевска, Институт РЕСИС и Емилија Петреска – Камењарова, Агенција за Аудио и Аудиовизуелни Медиумски Услуги.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете Tука.