(мкд) Публикација- „Слобода на изразување, медуми и новинари- судска пракса на Европскиот суд за човекови права“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Советот на Европа и Европската аудиовизуелна обсерваторија, во соработка со Инстутот за законот за информации при Универзитетот на Амстердам, Холандија, го публикуваа петтото издание од третата електронска книга за судската пракса на Европскиот суд за човекови права во делот на слободата на изразување, слобода на медумите и новинирите.

Ревидираното издание содржи повеќе од 315 пресуди или одлуки на Судот, како и линкови до целосните текстови на секоја од кратко прикажаните пресуди или одлуки (преку HUDOC, онлајн базата на податоци со судската пракса на Судот).

Публикацијата на англиски јазик можете да ја преземете на следниот линк:

https://rm.coe.int/iris-themes-vol-iii-ed-2020-en-2/16809e45e7