(мкд) ONLINE СОВЕТУВАЊЕ на тема „Смеќавање на владение-прадавање во владение и вознемирување на сопственост-спорови кои произлегуваат од овие правни институти“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ согласно Каталогот на обуки за 2021 година организира online советување на тема „Смеќавање на владение-прадавање во владение и вознемирување на сопственост-спорови кои произлегуваат од овие правни институти“, кое ќе се одржи на 27 октомври (среда) 2021 година, преку ZOOM платформа.

Советувањето е наменето за граѓански судии и стручни соработници од сите Апелациони подрачја.

 

Предавачи на советувањето ќе бидат г-ѓа Благица Ѓошева, судија на Основен  суд Кр.Паланка.

 

За повеќе информации Ве молиме да се обратите на следната е-маил адреса mamudije.ibraimi@jpacademy.gov.mk или на тел. 02/2401-569.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

 

Работните материјали кои ќе се користат на советувањето можете да ги преземете тука.