(мкд) ОНЛАЈН СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Посебни ограничувања на правото на сопственост – видови на тужби“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев’’ ја следи ситуацијата во врска со препораките и мерките за заштита, спречување на внесување и ширење на вирусот КОВИД-19 и постојано се грижи да им овозможи на судиите и јавните обвинители да ја исполнат Законската обврска за  потребните денови на обука.

Во таа насока, Ве известуваме дека Академијата организира онлајн советување на тема: „Посебни ограничувања на правото на сопственост – видови на тужби”, кое ќе се одржи на  12 февруари 2021 година (петок) на ЛМС веб платформата на Академијата, со почеток во 11:00 часот.

Советувањето е наменето за судии од граѓански оддели од сите апелациони подрачја.

Предавачи на советувањето ќе бидат, г-ѓа Лидија Мартинова, судија на Врховен суд на РСМ и г-а Катерина Георгиевска, судија на Апелационен суд Скопје.

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете на следниот линк.

Работните материјали за советувањето, можете да ги превземете тука.

Конкретни информации, за следење на online советувањето, пријавените учесници  ќе добијат известување на нивните маил адреси.