(мкд) ОНЛАЈН СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Архивирање на предмети (изготвување на план, листи и лачење)“

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира онлајн советување на тема: Архивирање на предмети (изготвување на план, листи и лачење), кое ќе се одржи на 18 април 2022 година (понеделник) на ЗООМ платформата, со почеток од 11:00 часот.

Советувањето е наменето за судски и јавнообвинителски службеници кои работат на архивирање на предмети.

Предавачи на советувањето ќе бидат г-а Катерина Васиќ, инспектор за архивски материјал и г-а Маре Бојчовска, стручен соработник за стручен надзор и стручна помош кај имателите од Државниот архив на Република Северна Македонија.

 

За повеќе информации ве контактирате лицето од Академијата задолжено за организација на следната е-маил адресата: Ivana.Milanovik@jpacademy.gov.mk.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете на следниот линк:

Агенда-18 април 2022-преземи

Работните материјали кои ќе се користат на советувањето можете да ги преземете на следниот линк:

Презентација-Катерина Васиќ-преземи

Презентација-Маре Бојчовска-преземи