(мкд) Обука за правила на постапката во Советот на јавни обвинители

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев во соработка и со финансиска поддршка на ИПА Проектот „Поддршка на реформите во правосудниот сектор„ организираат  обука за правила на постапката во Советот на јавни обвинители   која ќе се одржи на 26 јуни (петок) 2020 година во хотел „Мериот“- Скопје., притоа следејќи ги сите правила согласно издадените препораки на Владата на РСМ за заштита и превенција од ширење на КОВИД 19.

Обуката е наменета за членовите на Советот за јавни обвинители  на РСМ и раководните лица, како и претставници од Министерство за правда на Република Северна Македонија.

Агендата согласно која ќе се одвива обуката можете да ја преземете Tука.