(мкд) HELP курс на тема: ,,Слобода на изразување и слобода на медиумите во Република Северна Македонија’’

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во соработка и со финансиска поддршка на заедничката програма на Европската унија/Советот на Европа ,,Хоризонтален инструмент за Западен Балкан и Турција-фаза II ” организира обука за слобода на изразување и почетокот на ХЕЛП онлајн курсот, кој ќе се одржи на 29 септември 2021 година (среда), со почеток во 10:00 часот.

Со воведни обраќања настанот ќе го отворат: Г-а Наташа Габер-Дамјановска, Директорка на Академијата за судии и јавни обвинители, Г-а Јелена Ристиќ, Потпретседателка на Адвокатската комора на Северна Македонија, Г-дин Јулиан Васало, Заменик Шеф на Делегацијата на Европската Унија и Г-а Лејла Дервишагич, Раководителка на оперативно работење, Програмска канцеларија на Советот на Европа во Скопје  

За повеќе информации поврзани со курсот Ве молиме да се обратите на e-mail: Sonja.Mojsovska@jpacademy.gov.mk или на тел.02/2401-568.

 

Агендата согласно која ќе се одвива настанот можете да ја преземете тука.