(мкд) EJTN – распоред за серија едночасовни вебинари во третиот и четвртиот квартал од 2021

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Европскаta мрежа за обука на судии EJTN објавува распоред за серија едночасовни вебинари во третиот и четвртиот квартал во 2021-ва година, кои ќе започнуваат во 13ч.

  1. Вебинар на тема „ Telework во ЕУ за време и надвор од пандемијата Ковид-19“, закажан за 8 јули 2021 година
  2. Вебинар на тема „Влијанието на Ковид-19 врз меѓународната соработка во кривични прашања“,закажан за 22 јули 2021 година
  3. Вебинар на тема „Социјални медиуми за судии“, закажан за 9 септември 2021 година
  4. Вебинар на тема „Метафорички изрази на јазикот на судската соработка“,закажан за 23 септември 2021 година
  5. Вебинар на тема „Справување со конфликти“,закажан за 7 октомври 2021 година
  6. Вебинар на тема „Преглед на механизмите за странски директни инвестиции низ ЕУ“,закажан за 21 октомври 2021 година
  7. Вебинар за „Договорното право и влијанието на Ковид-19“,закажан за 4 ноември 2021 година
  8. Вебинар на тема „Пристрасност на потврда во кривичните судења“,закажан за 18 ноември 2021 година
  9. Вебинар на тема „член. 47 од Повелбата: нови предизвици во врска со остварувањето на правото за пристап до правдата во времето на пандемијата, закажан за 2 декември 2021 година
  10. Вебинар на тема „Правен англиски јазик во Европската унија по Брегзит“,закажан за 16 декември 2021 година