ОНЛАЈН СОВЕТУВАЊЕ на тема: ,,Закон за заштита на укажувачите’’

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира онлајн советување на тема: ,,Закон за заштита на укажувачитекое ќе се одржи на 14 декември 2021 година (вторник), преку ZOOM платформата, со почеток од 11:00 часот.

Обуката е наманета за судскитен и јавнообвинителските службеници од сите апелациони подрачја.

 Предавачи на советувањето ќе бидат г-а Софка Пејовска Дојчиновска, член во Државната комисија за спречување на корупцијата  и м-р Ирена Поповска, генерален секретар во Државната комисија за спречување на корупцијата.

Програмата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работните материјали кои ќе се користат на советувањето можете да ги преземете на следните линкови.

 

  1. Презентација-Софка Пејовска Дојчиновска

 

  1. Презентација-Ирена Поповска

За повеќе информации поврзани со советувањето, Ве молиме да се обратите на лицето задолжено за организацијата: Ivana.Milanovik@jpacademy.gov.mk или на телефонскиот број 02/2401-572.