Почитувани, дали уверението дека не е изречена мерка на безбедност забрана за вршење професија, дејност и должност мора да биде издадено од надлежен суд или може и од Централниот регистар на РСМ?

Fatkeqësisht hyrja është e disponueshme vetëm në% LANG:,: dhe%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Уверението дека не е изречена мерка на безбедност забрана за вршење професија, дејност и должност се прифаќа и доколку е издадено од Централниот регистар на РСМ и од надлежен суд.