ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОТКАЖАНИ НАСТАНИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ И ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ

Fatkeqësisht hyrja është e disponueshme vetëm në% LANG:,: dhe%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Согласно Заклучокот на Владата на Република Северна Македонија од 10 март 2020 година во врска со потребата од преземање на дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на болеста COVID-19 (корона вирус), а со цел превенција и ширење на овој вирус, Академијата за судии и јавни обвинители ги откажува сите закажни настани заклучно со 24 март 2020 година.

Академијата во континуитет ќе ги следи препораките на Владата и навремено ќе известува за чекорите кои ќе ги презема во однос на настаните кои ги организира. За таа цел следете ја Веб страната на Академијата.