(мкд) Почитувани кандидати пријавени на јавниот оглас за прием во почетна обука 2019-2021 година

Fatkeqësisht hyrja është e disponueshme vetëm në% LANG:,: dhe%. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ве известуваме дека резултатите од спроведениот психолошки тест ќе бидат објавени на веб страната на Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев, веднаш откако истите ќе бидат прегледани. Воедно, Ве известуваме дека Академијата нема информација во однос на методологијата на оценување на тестовите како и во однос на динамиката на прегледување на психолошките тестови бидејќи истите се прегледуваат од страна на стручни лица од независна и целосно акредитирана професионална институција.

Ги замолуваме сите кандидати кои имаат прашања поврзани со одржаниот психолошки тест, како и во врска со одржувањето на претстојниот тест за интегритет, да ја следат веб страната на Академијата, на која веднаш по добивањето ќе бидат објавени сите информации.

Со почит,

 

Академија за судии и јавни обвинители Павел Шатев

Директор

Проф. д-р Наташа Габер Дамјановска