СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Примена на Законот за прекршоците и воочени недостатоци и проблеми во неговата примена“

                Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев организира онлајн советување на тема: „Примена на Законот за прекршоците и воочени недостатоци и проблеми во неговата примена, кое ќе се одржи на 8 април  2021 година (четврток) на веб платформата на Академијата-насловена како ЛМС/Е-учење, со почеток од 11:00 часот.

            Советувањето е наменето за судиите од прекршочните оддели од сите апелациони подрачја.

Предавачи  на советувањето ќе бидат г. Хамдирефет Бафтијари, судија на Основен кривичен суд Скопје  и  г. Николче Петковски, началник на сектор  за прекршоци при МВР Скопје.

            Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Рабоните материјали кои ќе се користат на советувањето можете да ги преземете тука.

1 – Презенатција 08.04.`21 Николче Петковски

2 – Презентација 08.04.`21 Николче Петковски

            За повеќе информации поврзани со советувањето Ве молиме обратете се на следната е маил адреса: Gordana.Lazarevska@jpacademy.gov.mk или на телефон 02/ 2401-578