ОНЛАЈН СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Одговорност на државата за надомест на штета“

Како одговор на голбалниот предизвик наметнат со пандемијата предизвикана од COVID 19, Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев во оваа прилика организира онлајн советување на тема: „Одговорност на државата за надомест на штета“, кое ќе се одржи на 18 март 2021 година (четврток) на ЛМС веб платформата на Академијата, со почеток од 11:00 часот.

 

Советувањето е наменето за судиите и стручните соработници од граѓанските оддели од сите апелациони подрачја.

 

Агендата согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

Работните материјали кои ќе бидат користени во текот на советувањето можете да ги преземете тука:

Презентација1

Пресуда1

Пресуда2

Пресуда3

Пресуда4

 

За дополнителни информации Ве молиме да се обратите на следната е-mail адреса:н Gordana.Lazarevska@jpacademy.gov.mk.