Онлајн курс: ПРОЦЕДУРАЛНИ ЗАШТИТНИ ГАРАНЦИИ ВО КРИВИЧНАТА ПОСТАПКА  И ПРАВА НА ЖРТВИТЕ (ОШТЕТЕНИТЕ)

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка со ХЕЛП Програмата на Совет на Европа организира онлајн курс на тема: „Процедурални заштитни гаранции во кривичната постапка и права на жртвите (оштетените)“, кој ќе се одржи на 15 септември 2020 година.

Имено, курсот ќе биде во време траење од осум (8) недели и истиот целосно ќе се реализира онлајн.

Техничките детали и линкот за приклучување за следење на настанот кој ќе се одржи на 15 септември ќе бидат дополнително доделени на сите заинтерсирани учесници кои се пријавиле.

Со цел да се следи овој курс сите заинтересирани кои немаат акаунт, ќе треба да се логираат на платформата на ХЕЛП и да креираат профил, додека, оние учесници кои веќе имаат профил на ХЕЛП Програмата ќе можат да го користат постоечкиот.

Агендата согласно која ќе се одвива курсот можете да ја преземете на следниот линк.