Почитувани, ме интересира дали ке има промена на прашањата во однос на оние објавени за претходниот оглас како и во начинот на бодувањето. Благодарам

Одговор: Согласно законската обврска Академијата ја ревидира и освежува базата во поглед на прашањата и…

Прочитај повеќе

Sakam da prasam nie sto ednas polagavme uspesno angliski B1dali pak ke polagame angliski.

Одговор: Сите кои полагале тест англиски јазик во рамки на приемниот за VII генерација ќе…

Прочитај повеќе

Дали ќе бидат истите прашања од минатиот оглас?

Одговор: Прашањата се јавно достапни на Веб страната на Академијата, во делот „Пристап до базата…

Прочитај повеќе