Sakam da prasam nie sto ednas polagavme uspesno angliski B1dali pak ke polagame angliski.

Одговор: Сите кои полагале тест англиски јазик во рамки на приемниот за VII генерација ќе треба да полагаат тест за англиски јазик повторно од причина што сите испити имаат важност само за конкретната испитна сесија поврзана со тој оглас, па така и тестот за англиски јазик.