Pocituvani, vo odnos na potvrdata od rabotodavac za rabota na pravni raboti, rabotodavacot kade sto rabotev ne postoi vekje vo Makedonija. Rabotodavacot bese od SAD i imase pretstavnistvo vo Skopje. Na koj nacin moze da se dokaze rabotata na pravni raboti vo ovoj slucaj? Blagodaram.

Доколку работодавачот не постои повеќе, можете да приложите потврда за  вкупен стаж на правни работи по полагање на правосуден испит издадена од Агенцијата за вработување на РСМ, договор за вработување со работодавачот, решение за распределување на работно место како и секаква друга документација со која се докажува работното искуство кај работодавачот а Комисијата за приемен испит ќе цени дали документацијата е во согласност со член 57 став 1, алинеја 1 од Законот за Академијата за судии и јавни обвинители.