(мкд) Онлајн курсот ХЕЛП на темата Вовед во Европската конвенција за човекови права и Европскиот суд за човекови права започнат во Северна Македонија

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Како резултат на долгогодишната соработка помеѓу Академијата за судии и јавни обвинители со ХЕЛП Програмата за правни професионалци на Совет на Европа, 60 кандидати за судии и јавни обвинители во Северна Македонија учествуваа во отпочнувањето на курсот на Програмата ХЕЛП на Советот на Европа на темата Вовед во Европската конвенција за човекови права (ЕКЧП) и Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) на 2 септември 2020 г.

Овој онлајн ХЕЛП курс се спроведува во соработка со Академијата за судии и јавни обвинители на Република Северна Македонија („Академијата“) и е задолжителен во програмата за почетна обука на Академијата.

Текстот во целост можете да го прочитате на следниот линк: https://www.coe.int/mk/web/skopje/-/help-online-course-on-introduction-to-the-european-convention-on-human-rights-launched-in-north-macedonia