Здраво. Дали потврдата од Агенција за вработување е извод од компјутерскиот запис на пријавата/одјавата во/од социјално осигурување која е регистрирана во евиденцијата на АВРСМ или М1/М2 како што нудат во нивните електронски услуги или нешто поинакво?

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Одговор: За да се пријавите на јавниот оглас за прием во почетна обука за VIII генерација, кој ќе го распише Академијата, еден од условите е да докажете вкупен стаж на правни работи по полагање на правосуден испит издаден од Агенцијата за вработување на РСМ. Потврдата треба да биде во оригинал со печат и потпис од АВРСМ.