Pozzd. dali formata na ispitot ke bide isto,

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 

Почитуван/а сите фази од испитот ќе се одвиваат исто како за 7ма генерација, со исклучок на испитот за познавање на еден од трите најчесто користени јазици во ЕУ кој наместо електорнски ќе се полага по писмен пат.