Почитувани, дали уверението дека не е изречена мерка на безбедност забрана за вршење професија, дејност и должност мора да биде издадено од надлежен суд или може и од Централниот регистар на РСМ?

Sorry, this entry is only available in Macedonian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Уверението дека не е изречена мерка на безбедност забрана за вршење професија, дејност и должност се прифаќа и доколку е издадено од Централниот регистар на РСМ и од надлежен суд.