(мкд) Прелиминарна ранг листа од испитот

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Почитувани кандидати пријавени на јавниот оглас за прием на VIII генерација  кои го полагавте испитот (писмен и устен дел),

Ве известуваме дека од вкупно 263 кандидати кои се стекнаа со право да го полагаат испитот, 251 кандидат го полагаа писмениот дел од испитот а 12 кандидати не се појавија на писмениот дел.

Од вкупно 251 кандидати, кои го полагаа писмениот дел од испитот, усно полагаа 229 кандидати,  19 кандидати воопшто не се појавија на полагање, а  3  кандидати се откажаа на самиот испит

Врз основа на член 87 став 1 од Законот за Академија за судии и јавни обвинители (,,Службен весник на РМ’’ број 20/2015, 192/2015, 231/2015 и 163/2018), Комисијата за приемен испит при Академијата за судии и јавни обвинители ја утврди следнава прелиминарна ранг листа.