(мкд) Известување за постигнати резултати во рамки на Теоретска настава на слушателите на VII генерација почетна обука

Sorry, this entry is only available in Macedonian and Shq. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Академијата за судии и јавни обвинители ги известува сите слушатели на почетна обука од седмата генерација кои во моментов го следат Модул 3 од теоретската настава во Академијата, дека резултатите од писмените работи – есеи, домашните работи, контролните тестови и тестовите за проверка на знаењето од Модул 1 и Модул 2 можат да ги преземат на следниот линк.

По завршување на Модул 3, односно, по реализацијата на писмената работа – есеј, домашната работа, контролниот тест и тестот за проверка на знаењето од Модул 3 ќе следи објавување на конечната ранг листа со резултати од теоретската настава.

По објавување на конечната ранг листа со резултати од теоретската настава, согласно член 96 став 2 од Законот за Академијата за судии и јавни обвинители (Службен весник на РМ број 20/2015, 192/2015, 231/2015, 163/2018) слушателите на почетната обука кои се повисоко рангирани на ранг-листата од теоретската настава имаат право да се определат за вршење на професијата судија или јавен обвинител до пополнување на местата за судија или јавен обвинител, а другите слушатели од ранг листата се распоредуваат на преостанатите места за судија, односно јавен обвинител.