Повик за објавување на трудови

Почитувани, Меѓународното научно списание „Безбедност“ објавува повик за објавување на трудови од областа на кривичното…

Прочитај повеќе

Онлајн курс: ПРОЦЕДУРАЛНИ ЗАШТИТНИ ГАРАНЦИИ ВО КРИВИЧНАТА ПОСТАПКА  И ПРАВА НА ЖРТВИТЕ (ОШТЕТЕНИТЕ)

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка со ХЕЛП Програмата на Совет на Европа…

Прочитај повеќе

Онлајн курсот ХЕЛП на темата Вовед во Европската конвенција за човекови права и Европскиот суд за човекови права започнат во Северна Македонија

Како резултат на долгогодишната соработка помеѓу Академијата за судии и јавни обвинители со ХЕЛП Програмата…

Прочитај повеќе

Работна средба на диркторот на Академијатa, проф.д-р Габер Дамјановска и министерот за правда, г. Маричиќ

Денес (04.09.2020 година) директорот на Академијата за судии и јавни обвинители, проф.д-р Наташа Габер Дамјановска,…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Образложение на кривичните пресуди“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“  во соработка со Советот на Европа, во…

Прочитај повеќе