Агенцијата за примена на јазикот ѝ помага на Академијата за судии и обвинители за превод и за лекторирање на внатрешните акти

Директорот на Агенцијата за примена на јазикот, Илбер Села, денес го пречека заменик- директорот на…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Архивирање на предмети“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев организира онлајн советување на тема: „Архивирање на…

Прочитај повеќе

СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ОБУКА ЗА НОВОИЗБРАНИТЕ СУДИИ ПОРОТНИЦИ 29 и 30 јуни 2021

Ве известуваме дека Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев согласно член 42 став…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Примена на Законот за судска служба“

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира онлајн советување на тема: „Примена на…

Прочитај повеќе

EJTN - распоред за серија едночасовни вебинари во третиот и четвртиот квартал од 2021

Европскаta мрежа за обука на судии EJTN објавува распоред за серија едночасовни вебинари во третиот и…

Прочитај повеќе

Онлајн обука на тема: „Дигитализација на кривичната и граѓанска правда во ЕУ“ - 14 и 15 јуни 2021 година-)

Академијата за судии и јавни обвинители во соработка со Европскиот институт за јавна администрација ЕИПА,…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема: „Побивање должникови правни дејствија“

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев организира онлајн советување на тема: „Побивање должникови…

Прочитај повеќе

Онлајн обука на тема ,,Зајакнување на правосудниот систем во борбата против корупцијата и конфискација на имот’’

                Во рамки на проектот ,, Јакнење на капацитетите на институциите во борбата против корупцијата,…

Прочитај повеќе

СОВЕТУВАЊЕ на тема ,,Спорови кои произлегуваат од договор за закуп’’

Академијата за судии и јавни обвинители ,,Павел Шатев” организира онлајн советување на тема ,, Спорови…

Прочитај повеќе

СПЕЦИЈАЛИЗИРАНА ОБУКА ЗА НОВОИЗБРАНИТЕ СУДИИ ПОРОТНИЦИ 01 и 02 јуни 2021

Ве известуваме дека Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев согласно член 42 став…

Прочитај повеќе