Известување

Се известуваат сите кандидати пријавени на јавниот оглас за прием во почетна обука дека подготвителната настава ќе се одржи во објавените термини од претходното известување согласно дадениот распоред, на 22.6.2019 (сабота) и 23.6.2019 (недела) со почеток во 10:00 часот.

Воедно, Ве известуваме дека сите пријавени кандидати (и оние кои добија известувања и решенија од Комисијата по однос на нивните документи кон Пријавите), се поканети да присуствуваат на еднодневната подготвителна настава и истата не е задолжителна.

Предавачи на подготвителната настава ќе бидат:

г-ѓа Лидија ДИМОВА, суаија на Основен суд Велес

д-р Александар МАРКОВСКИ, јавен обвинител во Основно јавно обвинителство Скопје

проф д-р Горан ИЛИЌ, Универзитет Св. Климент Охридски – Првен факултет Битола

м-р Костадин БОГДАНОВ, адвокат