Календар на Активности

offer lace bridesmaid dresses, lace top bridesmaid dresses
СOВЕТУВАЊЕ нa темa: „Пишување на обвиненија“  | 26/12/017

Новости за академијата

Академијата за судии и јавни обвинители Павел Шатев организира советување на тема: „Пишување на обвиненија“ кое ќе се одржи на  27 и 28 декември 2017 година (среда и четврток), во просториите на Академијата-Ламела3, со почеток во 10:00 часот.
 
Советувањето е наменето за јавни обвинители од сите апелациони подрачја, кои имаат работен стаж до 5 години. 
 
Во рамките на советувањето свое излагање ќе има г-а Катерина Коларевиќ, обвинител во Основно јавно обвинителство Скопје.
 
Темите кои ќе бидат опфатени во рамките на Советувањето се следните:

  • Техники на пишување на обвинение
  • Изработка на обвинение
Агендата согласно која ќе се одвива Советувањето можете да ја преземете на следниот линк.
 
Работните материјали кои ќе бидат користени на советувањето можете да ги преземете  тука