Календар на Активности

offer lace bridesmaid dresses, lace top bridesmaid dresses
СOВЕТУВАЊЕ на тема „Стeкнувањe право на сопственост“  | 06/02/018

Новости за академијата

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема „Стекнување право на сопственост, кое ќе се одржи на 7 февруари 2018 година (среда), во просториите на Академијата, ламела 3, со почеток во 10:00 часот. 

 

Советувањето е наменето за судии и стручни соработници од граѓански оддели од сите апелациони подрачја.

 

На советувањето излагања ќе имаат г-ѓа Лидија Мартинова, судија на Апелационен суд Скопје и м-р Антоанета Димовска, судија на Основен суд Скопје 2.

 


На советувањето ќе бидат опфатени следните теми:

  • Стекнување на сопственост 
  • Видови на тужби за заштита на сопственоста
  • Презентација на студии на случаи


ПРОГРАМАТА согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

 

РАБОТНИТЕ МАТЕРИЈАЛИ кои ќе бидат користени на советувањето можете да ги преземете  тука:

1. Презентација1

2. Презентација2