Календар на Активности

offer lace bridesmaid dresses, lace top bridesmaid dresses
СОВЕТУВАЊЕ на тема „ Мерки за обезбедување присуство на лица за непречено водење на кривичната постапка “  | 30/04/018

Новости за академијата

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема Мерки за обезбедување присуство на лица за непречено водење на кривичната постапка, кое ќе се одржи на 4 мај 2018 година (петок), во просториите на Академијата, ламела 3, со почеток во 10:00 часот. 

 

Советувањето е наменето за судии од кривични оддели и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

 

На советувањето излагања ќе имаат г-а Зуица Наумова, судија на Апелационен суд Скопје, во пензија и г. Владимир Туфегџиќ, судија на Основен суд Скопје 1.

 

На советувањето ќе бидат опфатени следните теми:

  • Мерки за обезбедување присуство на лица во истражната постапка 
  • Мерки за обезбедување присуство на обвинетиот во кривичната постапка
  • Примена на мерката притвор, по поднесување на обвинителен акт
  • Примери од судска пракса и праксата на ЕСЧП

 


ПРОГРАМАТА согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.

РАБОТНИТЕ МАТЕРИЈАЛИ може да ги преземете тука:

Закон за кривичната постапка

Презентација1