Календар на Активности

offer lace bridesmaid dresses, lace top bridesmaid dresses
Обука на обучувачи на тема: „Пилот обука – Член 6 од Европската конвенција за човекови права – право на правична судска постапка“  | 10/10/017

Новости за академијата

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во рамките на програмата Horizontal Facility финансиран од Европската унија, а имплементиран од Советот на Европа „Зајакнување на капацитетите на судството за заштита на човековите права и борба против нечовечно и понижувачко постапување и против неказнивоста“ организира обука на обучувачи на тема Право на правична судска постапка од чл.6 од Европската конвенција за човекови права“, кое што  ќе се одржи на 12 и 13 октомври 2017 година во хотел Глигоров, Струмица.

 

Обуката е наменета за судии и јавни обвинители од сите апелациони подрачја.

 

Предавачи на обуката ќе бидат г-а Лидија Димова, судија од Основен суд Велес и г-а Даница Џонова, в.д. директор на Бирото за застапување на Република Македонија пред Европскиот суд за човекови права.

 

АГЕНДАТА согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.