Календар на Активности

offer lace bridesmaid dresses, lace top bridesmaid dresses
СОВЕТУВАЊЕ на тема „ Форензикa и криминалистикa- предуслов за успешно спроведена истражна постапка“  | 12/03/018

Новости за академијата

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема Форензика и криминалистика- предуслов за успешно спроведена истражна постапка , кое ќе се одржи на 13 март 2018 година (вторник), во просториите на Академијата, ламела 1, со почеток во 10:00 часот. 

 

Советувањето е наменето за судии од кривични оддели и јавни обвинители од сите апелациони подрачја, претставници на Министерство за внатрешни работи.

 

На советувањето излагања ќе имаат д-р Емилио Фришчиќ, Министерство за внатрешни работи на Република Македонија и г. Владимир Милошески, јавен обвинител во Основно јавно обвинителство Скопје.

 

На советувањето ќе бидат опфатени следните теми:

  • Криминалистика и форензика 
  • Увид на лице место, форензика, потреби од широка и тесна форензика 

 

ПРОГРАМАТА согласно која ќе се одвива советувањето можете да ја преземете тука.